Vergi, devletin veya vergilendirme yetkisi verilen kamu kuruluşları tarafından kamu gücüne dayanılarak, kişilerden karşılıksız olarak alınan iktisadi değerlerdir.Vergi denince iki türlü vergi aklımıza gelir: a) Dolaysız vergiler (gelir vergisi ve kurumlar vergisi gibi) b) Dolaylı vergiler (Katma Değer Vergisi ( KDV), Özel Tüketim Vergisi ( ÖTV), Özel İletişim Vergisi ( ÖİV), …
Devamını Oku »Neden Vergi Kaçırıyorlar?
“Daha iyi olmaya çalışmayan, iyi olarak da kalamaz.” Oliver Cromwell Vergi en yalın haliyle, devletin gerçek ve tüzel kişilere yüklediği ekonomik yükümlülük olarak açıklanabilir. Ulusal ekonominin gelişmesi sürecinde, vergi ile ilgili sorunların ve bu sorunların nedenlerinin tespit edilmesi oldukça önem taşımaktadır. Devletin vatandaşlara yüklediği ekonomik yükümlülüğün temel işlevi, devlet harcamalarını …
Devamını Oku »2012’ye Girerken Vergi Değerlendirmesi
2011 yılının son gününde gazetelerde 2012 Türkiye’de vergi konusunda yeni neler yazılmış merakım ile bir tarama yaptım. Neredeyse her yerde “2012’de vergiler yeniden değerleme oranı olan yüzde 10,2 oranında artırıldı. Böylece otomobiller için ödenen motorlu taşıtlar vergisi, emlak vergisi Çevre temizlik vergisi, pasaport ve ehliyet için ödenen tüm vergiler, harçlar, …
Devamını Oku »