“Daha iyi olmaya çalışmayan, iyi olarak da kalamaz.” Oliver Cromwell Vergi en yalın haliyle, devletin gerçek ve tüzel kişilere yüklediği ekonomik yükümlülük olarak açıklanabilir. Ulusal ekonominin gelişmesi sürecinde, vergi ile ilgili sorunların ve bu sorunların nedenlerinin tespit edilmesi oldukça önem taşımaktadır. Devletin vatandaşlara yüklediği ekonomik yükümlülüğün temel işlevi, devlet harcamalarını …
Devamını Oku »2012’ye Girerken Vergi Değerlendirmesi
2011 yılının son gününde gazetelerde 2012 Türkiye’de vergi konusunda yeni neler yazılmış merakım ile bir tarama yaptım. Neredeyse her yerde “2012’de vergiler yeniden değerleme oranı olan yüzde 10,2 oranında artırıldı. Böylece otomobiller için ödenen motorlu taşıtlar vergisi, emlak vergisi Çevre temizlik vergisi, pasaport ve ehliyet için ödenen tüm vergiler, harçlar, …
Devamını Oku »Girişimcinin Vergi Ödevleri Nelerdir?
Bu bölüme başlamadan önce girişimcinin ticarete başladığı andan itibaren hayatına giren bir kavramı Vergi nedir’i ? Önce tanımlamamız gerektiği kanaatindeyim Vergi Kısaca devletin ticari faaliyet yapan herkese yüklediği ekonomik yükümlülük, olarak açıklanabilir. Devletin bizlere yani vatandaşlara yüklediği bu ekonomik yükümlülüğün asıl işlevi, devlet harcamalarını karşılayarak yol, su, elektrik, sağlık gibi …
Devamını Oku »Torba Yasa Sonrası
Toplumun her kesiminin uzun süredir gündeminde olan borç yapılandırması, matrah artırımı ve stok beyanını içeren 6111 Sayılı Yasa (Torba yasa) uygulaması sona erdi. Kanun ile yapılan düzenlemeler ve sağlanan imkânlar ile hiç şüphe yok ki pek çok mükellefin büyük bir sorunu çözüm buldu. 6111 Sayılı Yasa; kanun mükelleflerinin sorunlarına çözüm …
Devamını Oku »