“Devlet kaybediyor ama Millet de kaybediyor” Sayın Bakanımız Mehmet Şimşek ‘in talimatı ileVergi Denetim Kurulu veOrganize Vergi Kaçakçılığıyla Mücadele Grup Başkanlığı bilişim sektöründeki kayıt dışı ile mücadele için yeni çalışmalar yaptı. Basını yakından takip eden bilişimci arkadaşların yoğun soruları üzerine bu konuyu biraz ayrıntılı olarak yazma ihtiyacı duydum. Kayıt dışının …
Devamını Oku »Dolaylı Vergilerimiz Neden Yüksek?
Vergi, devletin veya vergilendirme yetkisi verilen kamu kuruluşları tarafından kamu gücüne dayanılarak, kişilerden karşılıksız olarak alınan iktisadi değerlerdir.Vergi denince iki türlü vergi aklımıza gelir: a) Dolaysız vergiler (gelir vergisi ve kurumlar vergisi gibi) b) Dolaylı vergiler (Katma Değer Vergisi ( KDV), Özel Tüketim Vergisi ( ÖTV), Özel İletişim Vergisi ( ÖİV), …
Devamını Oku »Vergi de Özellikli Konular
Bilgi en değerli hazinedir.Muhasebe ve vergi açısından da bu böyledir yapılan hataların büyük bir bölümü bilgisizlikten kaynaklanmaktadır. Bu bölümde istedik ki vergi ile alakalı özellikli konuları toplu olarak okuyup bilgilenesiniz.
Devamını Oku »2012’ye Girerken Vergi Değerlendirmesi
2011 yılının son gününde gazetelerde 2012 Türkiye’de vergi konusunda yeni neler yazılmış merakım ile bir tarama yaptım. Neredeyse her yerde “2012’de vergiler yeniden değerleme oranı olan yüzde 10,2 oranında artırıldı. Böylece otomobiller için ödenen motorlu taşıtlar vergisi, emlak vergisi Çevre temizlik vergisi, pasaport ve ehliyet için ödenen tüm vergiler, harçlar, …
Devamını Oku »Avantajları Kullanın! Vergi Kaçırmayın!
“İnsan sevgiyle, devlet vergiyle ayakta durur” İşletmeler ticari faaliyetlerde kazançlarını maksimize, maliyetlerini de minimize etmek isterler. Vergi ise; işletmenin karını azaltan bir maliyet olarak görülür. Evet; vergiler, mükellefler üzerinde değişik boyutlarda maddi anlamda yük oluştururlar. Mükellefler de üzerilerinde oluşan vergi yükünün büyüklüğüne göre tepkiler geliştirirler. Bu tepkiler bazen suç oluştururken, …
Devamını Oku »Vergi İdaresindeki Değişimin Farkında Mısınız 2?
Bir önceki yazımızda Vergi idaresindeki hızlı değişim sürecinden bahsedip 2011 yılının ilk altı ayında yapılan değişikliklerden bahsetmiştim bu yazımızda da Türkiye’nin en hızlı değişen ve gelişen kurumu vergi idaresince Temmuz-Aralık 2011 ve bundan sonraki dönemlerde yürütülecek değişimler ve faaliyetler hakkında yazacağız.
Devamını Oku »Vergi İdaresindeki Değişimin Farkında Mısınız?
Son yıllarda Türkiye’de birçok kurumda değişimi gözlemleyebiliyoruz. Fakat Maliye Bakanlığındaki değişim inanılmaz bir şekilde hızlı ve planlı yürümekte. Çok ileriye gitmeden ben iki bölüm halinde bu yıl yapılan ve yapılacak değişiklikleri anlatacağım. Bu yazımızda Ocak – Haziran aylarındaki değişimleri gelecek haftada önümüzdeki altı ayda yapılacak değişiklikler ile maliyedeki değişimi sizlerle …
Devamını Oku »Torba Yasa Sonrası
Toplumun her kesiminin uzun süredir gündeminde olan borç yapılandırması, matrah artırımı ve stok beyanını içeren 6111 Sayılı Yasa (Torba yasa) uygulaması sona erdi. Kanun ile yapılan düzenlemeler ve sağlanan imkânlar ile hiç şüphe yok ki pek çok mükellefin büyük bir sorunu çözüm buldu. 6111 Sayılı Yasa; kanun mükelleflerinin sorunlarına çözüm …
Devamını Oku »