Maliye Bakanlığı yayınladığı 2014-1 sayılı Tahsilat iç genelgesi ile mali yönden zor durumda bulunan borçlu mükelleflerin Amme Alacakları Hakkında Kanun’un 48. maddesi kapsamında, borçlarının taksite bağlanmasına ilişkin esaslara açıklık getirdi. Borçların taksitlendirilmesine ilişkin süre 24 aydan 36 aya çıkarılırken, vergi dairelerine tanınan tecil ve taksitlendirme yetkisi tutarları artırıldı. Madde uyarınca …
Devamını Oku »Ey Girişimci “İyi Mali Müşavir Az Vergi Ödetendir” Diyorsan Bir Daha Düşün !!!
Uzun süredir yaptığım mali müşavirlik mesleğimde yüzlerce firma kurdum; yüzlerce girişimciye danışmanlık verdim. Ve bu konuda gördüğüm girişimcilerin muhasebe konusunu önemsemedikleri sadece işlerine odaklandıkları bu yüzden de sonradan ciddi sorunlar yaşadıklarıdır. Bir girişimcinin temel hatları ile muhasebe ve vergi ile alakalı konulara hakim olması gerektiğine inanıyorum. Çünkü girişimcinin işinin gereklerinden …
Devamını Oku »Kapatılan İşletmenin Vergi Borçu
Merhaba Nevzat Bey, Ev tekstili satışı yaptığım küçük bir dükkanım vardı. 2008 yılında dükkanı kapattık. Fakat kapatmayı vergi dairesine bildirmemişiz. 30.05.2011 tarihinde vergi dairesine müracaat edip 6111 sayılı kanundan yararlanmak için borcumu sorguladım. Bir adet 149 tl usulsüzlük cezam çıktı. Aynı gün ödedim ve borcum kalmadığı için iş yerimin de ya …
Devamını Oku »Vergi Borcunuzdan Dolayı E-Haciz
Vergi Borcunuzdan Dolayı Banka Hesaplarınıza E-Haciz Gelmiş Olabilir! Bu haftaki makalemde Son günlerde birçok mükellefim de yaşadığım ve birçok meslektaşımdan duyduğum vergi idaresinin vergi borcu olan mükelleflerin banka hesaplarına e haciz(elektronik haciz) işlemi uygulaması sebebi ile bu konuyu açıklamak isterim. Bu köşeden daha önce “vergi idaresindeki değişimin farkında mısınız” başlığı …
Devamını Oku »Girişimcinin Vergi Ödevleri Nelerdir?
Bu bölüme başlamadan önce girişimcinin ticarete başladığı andan itibaren hayatına giren bir kavramı Vergi nedir’i ? Önce tanımlamamız gerektiği kanaatindeyim Vergi Kısaca devletin ticari faaliyet yapan herkese yüklediği ekonomik yükümlülük, olarak açıklanabilir. Devletin bizlere yani vatandaşlara yüklediği bu ekonomik yükümlülüğün asıl işlevi, devlet harcamalarını karşılayarak yol, su, elektrik, sağlık gibi …
Devamını Oku »Şirketinizin Faturaları Kaybolursa Ne Yapacaksınız?
Bu haftaki makalemin konusunu danışmanlık yapmış olduğumuz bir firmanın yaşadığı ticaretle uğraşan herkesin karşılaşabileceği bir konu ile ilgili satış için bir şehre giden şirket aracında bulunan şirkete ait bir koçan fatura kaybolmuş gelen soru ne yapacağız? Türk ticaret kanununa göre de, vergi kanunlarımıza göre de fatura saklanması zorunlu belgelerden biridir …
Devamını Oku »