Bilginin akıl almaz şekilde hızla yayılması internetin hızla gelişimi karşısında mevcut kurum ve kurallar yetersiz kalmaktadır. Konuya ilişkin düzenlemeler yapıldığı andan itibaren atıl duruma düşmektedir. Bunun yanında internetin ulusal hukuka sığmayan, uluslar üstü yapısı da hukuki sorunun boyutunu dünya çapına taşımakta, sadece ulusal boyutta yapılacak olan düzenlemeler sorunu çözmekte yetersiz …
Devamını Oku »Eyvah Facebook Profilim Kopyalandı. Ben Şimdi Ne Yapacağım ?
Bilginin akıl almaz şekilde hızla yayılması internetin hızla gelişimi karşısında mevcut kurum ve kurallar yetersiz kalmaktadır. Konuya ilişkin düzenlemeler yapıldığı andan itibaren atıl duruma düşmektedir. Bunun yanında internetin ulusal hukuka sığmayan, uluslar üstü yapısı da hukuki sorunun boyutunu dünya çapına taşımaktadır. Çağımızda sosyal medya dediğimiz Facebook, Twitter, Linkedin ve benzeri …
Devamını Oku »Bilişimde Telif Hakkının Fikri Ve Vergi Boyutu
Hangi ortamda bulunursa bulunsun, her türlü bilgi kaynağının mutlaka bir sahibi bulunmaktadır. Eser sahipliği olarak nitelenen bu kavram, eseri yaratan ve aksi belirtilmedikçe yarattığı eserin en üst düzeydeki sorumlusu olan kişidir. Eser sahipliği hakkı ise, eser sahibinin eserinden kazandığı mali ve manevi hakları içermektedir. Aslında gerek eser sahipliği, gerekse de …
Devamını Oku »Yurtdışında Web ‘de Yayınlanan Makalenin Telif Hakkı
Yurt dışında (İngiltere) Bir Yayın Evinin Web Sitesinde Ve Kitap Olarak Yayınladığı Makalenin Telifi Vergiye Tabi Midir? Yurt dışında bir yayın evi tarafından bir bilimsel çalışmanın kitap ve web sitesinde yayınlanması sonucu ödenen telif bedelinin vergisel boyutu sorulmaktadır.
Devamını Oku »