1 Ocak 2013 tarihli 6331 Sayılı İş Sağlığı Güvenliği (İSG) Yasasının, bazı maddelerinin uygulaması daha sonraki tarihlere ertelenmişti. Bu maddelerden biri olan “Kamu kurumları ile 50’den az çalışanı olan az tehlikeli sınıfta yer alan iş yerlerinde iş güvenliği uzmanı ve iş yeri hekimi İSG-Kâtip ataması ve sürekli İSG hizmet alınması zorunluluğu” 01.07.2017 tarihinde …
Devamını Oku »Dikkat, İş Sağlığı Yasasını Atlamayın !
6331 Sayılı İş Sağlığı ve Güvenliği Kanununun 9. maddesinde tehlike sınıfının belirlenmesi anlatılmıştır. Buna göre, işverenlerimiz önce 5510 Sayılı Sosyal Sigortalar ve Genel Sağlık Sigortası Kanununun 83. maddesine göre belirlenen kısa vadeli sigorta kolları prim tarifesini dikkate alarak tehlike sınıfınızın ne olduğunu, sonra iş yerinizde yapılan asıl işi dikkate alarak …
Devamını Oku »Az Tehlikeli İşlerde İş Güvenliği Uzmanı Patron Olabilecek
İşyerlerinde, işveren veya işveren vekili tarafından yürütülecek iş sağlığı ve güvenliği hizmetlerine ilişkin yönetmelik, 29.06.2015 tarihli resmi gazetede yayınlandı. Yayınlanan bu yönetmelikte özetle aşağıda ki hususlar yer almakta.
Devamını Oku »İş Sağlığı Ve Güvenliği Düzenlemesine Rutuş Yasa Geliyor
Ermenek’teki kaza ile yeniden gündeme gelen işçi sağlığı ve iş güvenliği ile madenciliğe ilişkin yeni yasa tasarısı, bu hafta meclis’e gelecek. Bilindiği gibi iş sağlığı ve güvenliği düzenlemesi ilk kez Türkiye Cumhuriyeti mevzuatına bir müstakil yasa olarak 2012 yılında girdi. İş sağlığı hizmetini alma ve iş güvenliği uzmanı bulundurma zorunluluğunu …
Devamını Oku »DİKKAT !!! Yeni İş Sağlığı ve Güvenliği Yasasının İhmali Ceza Demek
Yeni İş Sağlığı ve Güvenliği Yasası iş yerleri için beraberinde birçok yeni yükümlülük getirdi. Yasa getirdiği bu yeni yükümlülüklere uyulmaması halinde uygulanacak olan idari para cezalarını da hiç olmadığı kadar yüksek tuttu. Yeni yasaya bağlı olarak hazırlanan en son yönetmeliklerden biri de, işverenlerin çalışanlarına iş sağlığı ve güvenliği ile ilgili eğitim vermesi …
Devamını Oku »İş Sağlığı Yasası İşçiye Neler Getirdi ?
Hem çalışan hem de işvereni ilgilendiren 6331 sayılı İş Sağlığı ve Güvenliği yasası uygulamaya girdi. Yasa henüz yeni olması sebebi ile çok iyi anlaşılmış değil. Fakat görünen o ki bu yasa ile iş hayatı artık yeni bir kimlik kazandı. Bu yazımda yasa ve ilgili tebliğ, genelgeler ışığında işverenin ve işçinin …
Devamını Oku »Risk Değerlendirme Raporu
İster 1 kişi çalıştıran berber, ister 1000 kişi çalıştıran fabrika olsun, 6331 Sayılı İş Sağlığı ve Güvenliği Kanunu gereği, 31 OCAK 2013 tarihine kadar ” RİSK DEĞERLENDİRMESİNİ “yaptırmak zorundasınız. 31.01.2013 tarihinden itibaren risk analiz raporu hazırlama yanlara cezai müeyyide geldi. Risk Değerlendirme adı verilen bu işlem; her işletmede İş Sağlığı ve Güvenliği koşullarını analiz …
Devamını Oku »İş Sağlığı Ve Güvenliği Kanunu Tasarısı
İş Sağlığı ve güvenliğine ilişkin hususlar şimdiye kadar İş Kanunu içerisinde yer alırken, tasarı yasalaştığında ayrı bir yasa içerisinde düzenlenmiş olacak. Yasa tasarısını kısaca özetleyecek olursak;
Devamını Oku »