6715 sayılı İş Kanunu ile Türkiye İş Kurumu kanununda değişiklik yapılmasına dair kanun, 6 Mayıs 2016 tarihinde Türkiye Büyük Millet Meclisinde kabul edilerek yasalaştı. Kanun ile özel istihdam bürosunun faaliyet alanı genişletilerek, geçici iş ilişkisi kurma faaliyeti bu bürolara verildi. Geçici iş ilişkisi, özel istihdam büroları aracılığıyla ya da holding bünyesi …
Devamını Oku »Asgari Ücret Artışının Olumlu ve Olumsuz Etkileri
Öncelikle şunu söylemeliyim ki asgari ücretteki artış işçisinden işverenine, gencinden yaşlısına, esnafından part-time çalışan taksicisine kadar herkesi etkileyecektir. Etkilerin kimisi yük getirirken, kimisi de avantaj sağlayacaktır. Ben de bu yazımda, asgari ücret artışının avantaj ve dezavantajlarını kısaca sizlerle paylaşacağım. Asgari Ücret Artışından Kimler Olumsuz Etkilenecek ? Peki, Asgari Ücret Artışından …
Devamını Oku »Çalışanın Ücretinin Banka Kanalı ile Ödenmesi Yeterli midir?
Yasal mevzuatımıza göre; 10 kişinin üzerinde çalışanı olanlar ücretleri açılacak özel ücret hesabına yatırmak zorundadır. Kanunlarımıza göre ücret kavramı şu şekilde açıklanmaktadır: Anayasanın 55/1 maddesinde ücret, “ücret emeğin karşılığıdır.” 4857 sayılı İş Kanunun 32. maddesinde “Genel anlamda ücret bir kimseye bir iş karşılığında işveren veya 3. kişiler tarafından sağlanan ve para ile …
Devamını Oku »Torba Yasada Bilişimi İlgilendiren Konular
06.01.2014 tarihinde meclise sunulan 5651 sayılı internet ortamında yapılan yayınların düzenlenmesi ve bu yayınlar yolu ile işlenen suçlarla mücadele edilmesi hakkındaki kanunda da değişiklikler yapan torba kanun meclise sunuldu. TBMM Plan ve Bütçe Alt Komisyonu, birçok kanunda değişiklik yapan “torba yasa tasarısını” benimsedi. Tasarıda 20 ye yakın madde bilişimle alakalı. Önümüzdeki …
Devamını Oku »